Al bijna 40 jaar slaat de Provinciale Middenschool een brug tussen het basis en het secundair onderwijs en zijn wij een niet weg te denken waarde in het Limburgse scholenlandschap. De leerling staat centraal en we bieden ieder kind een optimale begeleiding.

Alle lagere schoolverlaters zijn bij ons welkom.

Via de lessen "Horizontaal" en andere vakoverschrijdende projecten helpen we de leerlingen bij het maken van een gepaste studiekeuze. Zowel meisjes als jongens, meerbegaafde leerlingen, leerlingen met leerproblemen of leerachterstand krijgen bij ons alle kansen om zich te ontplooien en voelen zich dan ook heel snel thuis in onze school. Gelijke onderwijskansen is bij ons geen holle leuze!
Wij proberen onze leerlingen op te voeden tot toekomstige wereldburgers die hun plaats vinden in de samenleving. Dit gebeurt in een sfeer van openheid, verdraagzaamheid en respect, vriendschap en de bereidheid om elkaar te helpen.
Onze Provinciale Middenschool biedt zowel de A-stroom als de B-stroom aan. In de A-stroom kunnen onze leerlingen een keuze maken uit moderne wetenschappen, handel en artistieke vorming. In de B-stroom worden de leerlingen voorbereid op richtingen als kantoor, publiciteit en etalage, schilderwerk en decoratie, ...
In Limburg staan we niet alleen bekend voor het specifieke artistieke aanbod dat een prima basis is voor studies in de Provinciale Kunsthumaniora.
Andere troeven zijn het gebruik van de moderne media, de gevarieerde en interactieve werkvormen en de begeleiding op maat voor ieder kind zodat de leerling een goede basis heeft voor zowel ASO, TSO of BSO in de tweede graad.


Onze school biedt de mogelijkheid om de schoolrekening in schijven af te lossen.

Aangezien tijd een kostbaar gegeven is, besparen we u graag tijd en moeite door de werk -en handboeken op school uit te delen in het begin van het schooljaar. Dit systeem levert niets anders dan voordelen op: u hoeft niet naar een boekhandel en de leerling kan onmiddellijk in zijn / haar boek beginnen werken.

Artistieke

Moderne

Handel

B-stroom

Provinciale middenschool

Tel: 011 26 72 51

Fax: 011 26 72 52

Gouverneur Verwilghensingel 1a
3500 Hasselt
pmhasselt@gmail.com